Срещу 1000 лв. наши фирми участват на изложение в Мюнхен

Срещу 1000 лв. наши фирми участват на изложение в Мюнхен
Софтуерният ни бизнес готви колективен щанд на Systems 2006
11/08/2006
Срещу такса от 1000 лева български софтуерни фирми могат да участват на изложението SYSTEMS 2006, което се провежда от 23 до 27 октомври в Мюнхен, Германия.
Българският бизнес ще бъде представен на колективен щанд, организиран от асоциацията на софтуерните компании БАСКОМ, става ясно от съобщение в IT in the PRESS.
SYSTEMS е най-мащабното международно ИКТ изложение в Европа, което свързва партньори в бизнеса. По време на изложението освен срещите с настоящи и потенциални партньори се провеждат множество семинари и лекции по актуални теми, както и специализирани форуми за приложни софтуерни системи и услуги.
БАСКОМ организира за четвърти пореден път български колективен щанд с основно послание "Талант, иновации, качество". Българският щанд с големина 60 кв.м. ще бъде разположен в зала А2 (щанд № 421) на изложбения център. Ще включва обща площ за преговори, информационен кът за разполагане на презентационни материали, транспаранти с името на всяка фирма участник и национална идентификация.
За ангажиране на изложбената площ е получена финансовата и организационна подкрепа на Германското дружество за техническо сътрудничество (GTZ). Българското представяне ще бъде подпомогнато и по линия на Швейцарската програма за стимулиране на вноса (SIPPO) и от Фонда за малки дарения на ВЕГА/програма БТД на USAID. Провеждат са разговори за подкрепа на участието и от страна на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) и Българска агенция за инвестиции.
Сред предварително организираните събития са традиционният български ден под наслов "Software and SoftWine", представяне в рамките на Форум за решения в областта на мобилните технологии и Международен Иновационен Форум – част от официалната съпътстваща програма на изложението. Подготвя се среща с българските студенти в Германия.
БАСКОМ е създадена през 2001 г. и в нея членуват водещи софтуерни фирми. Приоритети в дейността на асоциацията са: представяне на конкурентните предимства на българския софтуерен сектор, работа с образователните институции за подобряване на IT образованието и насърчаване на фирмите за внедряване на световно признати стандарти за качество.

Коментар