MasterCard ще предлага Samsung Pay в Европа

Притежателите на карти MasterCard и смартфони Galaxy S6 и S6 Edge ще получат възможност за мобилни плащания

Притежателите на карти MasterCard и смартфони Galaxy S6 и S6 Edge ще получат възможност за мобилни плащания

MasterCard и Samsung разширяват глобалното си партньорство с цел предоставяне на услугата за мобилни плащания Samsung Pay в Европа. Притежателите на карти MasterCard и смартфони Galaxy S6 и S6 Edge ще получат възможност за плащания на безконтактни и магнитни четци чрез NFC и MST технологии.

Издателите на карти в Европа ще могат да се свържат с MDES платформата и да активират услугата Samsung Pay още при самото й пускане на пазара. Картодържателите на кредитни, дебитни, презареждащи се предплатени карти, както и карти за малкия бизнес, издадени от всички включени издатели, могат да ги активират за услугата Samsung Pay и да използват мобилните си устройства за извършване на ежедневни безконтактни плащания.

По-рано тази годината MasterCard обяви, че ще предостави услугите си за токенизация на Samsung Pay, което ще осигури бърза връзка с партниращите банки в САЩ.

„Имайки предвид нарастващата употреба на мобилни устройства в световен мащаб, разширяваме партньорството си със Samsung с цел разпространяване на услугите Samsung Pay и MDES в Европа”, заяви Хавиер Перес, президент на MasterCard Европа.

Планира се Samsung Pay да бъде пуснат в САЩ и Южна Корея по-късно това лято, като в момента компанията си сътрудничи с различни банки и други партньори, за да предостави услугата в Европа.

От обявяването на услугата MDES през 2013 г., милиони сметки в MasterCard са били токенизирани, за да могат да поддържат популярните услуги тип „дигитален портфейл”. В момента MDES предоставя токенизация за кредитни, дебитни, кобрандирани, предплатени карти и карти за малкия бизнес.

Private label теконизация, която беше обявена през юни, ще бъде стартирана през третото тримесечие на годината. Токенизацията за приложения за електронна търговия ще бъде достъпна за американските и канадските търговци по-късно през годината и разпространена и в останалите пазари по света, които поддържат услугата MDES.

Коментар