Western Digital настъпва с нови мобилни дискове

Western Digital стана поредният производител на твърди дискове, който се включи в надпреварата с бързи устройства за мобилни компютри. Серията Scorpio Black включва 7200 rpm модели с капацитет от 80 до 320 GB, съобщиха от дистрибутора Солитрон.
Мобилните дискове използват технологиите IntelliSeek (автоматично регулиране на скоростта на търсене), SecurePark (спира главите в изходно положение при стартиране, спира и изключва диска, за да предпази главите от удари) и ShockGuard (предотвратява опасностите от краткотрайни удари при пренос и ежедневна употреба).
Друга новост е така нареченият Free-fall Sensor, който паркира главите за по-малко от 200 милисекунди в случай, че сензорът усети свободно падане по време на работа.
Досега Western Digital предлагаше само 5400 rpm модели за лаптопи. С пускането на бързооборотни 7200 rpm дискове компанията се прицелва и в най-високия клас геймърски и мултимедийни преносими компютри, както и в скъпите професионални модели, където защитата на данните е от изключителна важност.
Новите устройства ще намерят приложение и в енергоспестяващите сървърни системи на база 2.5-инчови дискове.
Благодарение на технологията WhisperDrive, моделите от серията Scorpio Black са едни от най-тихите 7200 rpm мобилни (2.5") дискове на пазара.

Коментар