Microsoft Translator за Android и iOS – поддържа и български

Microsoft Translator поддържа внушителен брой езици – 50, вкл. български, за платформи Android и iOS

Microsoft Translator поддържа внушителен брой езици – 50, вкл. български, за Android и iOS

Microsoft пусна мобилно приложение за превод, което ще конкурира подобна програма на Google. Софтуерът Microsoft Translator вече е достъпeн за сваляне за двете най-популярни платформи Android и iOS, както и за Android Wear и Apple Watch, които работят на умни часовници.

Потребителят въвежда или диктува дума или фраза, а приложението генерира превода на екрана и го произнася. Преводът може да се копира и постави в други приложения.

Microsoft Translator поддържа внушителен брой езици – 50, вкл. български и за двете платформи, става ясно от описанията на продукта в Google Play и iTunes.

Машинният превод не е чужд на Microsoft. Компанията отдавна предлага уеб услуга Bing Translator, която наподобява популярната Google Translate. Още по-интересна е разработката Skype Translator за превод в реално време на разговори между потребителите.

С пускането на Microsoft Translator компанията за първи път излиза с приложение за превод за потребителите на Android и iOS, конкурирайки Googlе, която от доста време предлага подобна възможност.

Google Translate обаче има по-голям брой функции, вкл. превод на текст от изображение, заснето с камерата на мобилното устройство, и наслагване на резултата върху картинката.

Microsoft Translator, от друга страна, стартира с поддръжка на повече езици – 50 спрямо 27 при Google. Освен това Google няма версия на своя преводач за платформа Android Wear.

Даунлоуд: Microsoft Translator за Android; Microsoft Translator за iOS

Коментари по темата: „Microsoft Translator за Android и iOS – поддържа и български”

добавете коментар...

  1. АА

    поддържа български само при писане, но не и при глас

Коментар