Apple наема все повече жени и латиноси

Тим Кук постепенно променя структурата на персонала в Apple, която по времето на Стив Джобс беше превърната в царство на мъжете и белите

Тим Кук постепенно променя структурата на персонала в Apple, която по времето на Стив Джобс беше превърната в царство на мъжете и белите

През последната година Apple е наела на работа 11 хиляди жени, което е с 65% повече спрямо предходната. С цели 50% пък е нараснал броят на наетите чернокожи служители – 2200, а ръстът при латиноамериканците е 66% (2700 нови служители), става ясно от писмо на Тим Кук, публикувано на сайта на компанията.

Почти половината от всички наети през първото полугодие служители на Apple в САЩ са жени, чернокожи, латиноси и представители на коренното население. В резултат на следваната от ръководството кадрова политика, значително е подобрено националното разнообразие вътре в компанията.

Засега обаче Apple все още е царство на белите и мъжете. Делът на жените се е увеличил с 1% до 31% от общия състав на компанията, докато делът на белите е намалял с 1% до 54%, а на азиатците бележи ръст с 15% до 18%.

При латиносите няма промяна – те остават на ниво 11%, което се обяснява с текучеството на кадри. Делът на афроамериканците се е повишил с 1% и сега възлиза на 8% от персонала, сочи статистиката.

Прочитайки писмото, някои ще разберат какъв прогрес сме постигнали. Други ще разберат колко много има още да направим, пише Тим Кук.

Коментари по темата: „Apple наема все повече жени и латиноси”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    ТАЯ ИЗМИСЛЕНА АПОЛОГИЯ Я ЛАНСИРАТ СЕГА В АМЕРИКА… АЗ ПЪК СИ МИСЛЕХ, ЧЕ ЮС КОМПАНИИТЕ ВЗИМАТ КОЙТО Е НАЙ КАДЪРЕН И ПРОФЕСИОНАЛИСТ….

  2. Шутка

    Бравос нека още и още да наема – да им изпратим и нашите български латино заформени ромки циганки.

    На далавера ще сме да им ги пратим всички циганки там да им увеличат прираста на населението.

  3. Станислав

    Расистко и сексистско е да се избира персоналът по пол и цвят на кожата, независимо какъв е той.

Коментар