iPhone 3G ще се продава в 70 страни, без България

Apple е сключила договори за продажба на iPhone с оператори в 70 страни, сред които не фигурира България, съобщава Атанас Чобанов в www.iphone-bulgaria.com. В публикувания на сайта на компанията списък липсва името на страната ни.
До края на годината смартфонът ще започне да се продава във всички държави от ЕС без България и "офшорката" Кипър. На острова могат да се утешат с официалната продажба на iPhone в Гърция и Турция и поддръжката съответно на двата езика – гръцки и турски, които се използват в Кипър.
Сенегал, Гана, Мали, Ботсвана и Нигер също ще имат достъп до официалната дистрибуция на смартфона.
Българските потребители на iPhone, които са няколко хиляди, напразно очакваха някой от трите български оператора да предлага официално iPhone. Въпреки многобройните слухове и уверения, че това ще се случи, България не е в първата група държави, предпочетени от Apple, и единствената пренебрегната от бившия източен блок.
Случайно или не, според критериите на Apple, България е в същата група група като Русия и всички държави от ОНД, които няма да видят iPhone и съответната езикова поддръжка.

по темата: „iPhone 3G ще се продава в 70 страни, без България”

добавете коментар...

  1. Иван

    Жалко, за обещаните 200$ във всяка страна където ще се продава си е оферта. Дори само от келешлък и газария 😉

  2. Георги

    Ми ко ви пука в тази жега, не ни е за първи път да ни пренебрегне някой. Просто няма да си купувате този и без това доста измислен и несполучлив апарат. Ние нищо не губим, даже печелим. А на Ейпъл пожелавам по-скорошен фалит. А пък възможно е и проблема да им е в кирилизацията на устройството. Знае ли си. Това е изнервящото, че не казват каква е пречината, а то такива май има много.

Коментар