LG ще вложи $8,5 млрд. в OLED бизнеса

OLED панелите скоро ще станат доминиращи при телевизорите, вярва LG

OLED панелите скоро ще станат доминиращи при телевизорите, вярва LG и се готви за лидерство на пазара

Южнокорейският производител LG Display планира да вложи около 8,5 милиарда долара в развитие на своя OLED бизнес в следващите три години, съобщи информационната агенция Yonhap News.

Компанията вярва, че OLED панелите могат да променят драстично ситуацията на световния пазар за дисплеи. Ето защо LG Display планира да ускори OLED разработките и да се откаже възможно по-бързо от традиционната течнокристална (LCD) технология.

“Трябва да станем пионери в OLED отрасъла, за да изпреварим конкурентите и да си осигурим доминираща позиция в бъдеще”, коментира изпълнителният директор на LG Display – Хан Санг Беом.

Значителна част от инвестициите ще бъдат насочени в развитие на големи OLED панели за телевизори от премиум клас. Очаква се също увеличено производство на панели със среден размер, които ще се използват в устройства с извит дизайн и носима електроника.

Според DisplaySearch, световният пазар на OLED екрани го чака стремителен ръст. Приходите в сегмента ще нараснат от 8,7 млрд. долара през 2014 г. до $28,3 млрд. през 2022 г.

Коментар