Потребителите искат удобни и издръжливи смартфони

Най-желаните качества на смартфоните са лекотата на използване и издръжливата батерия, сочи проучване

Най-желаните качества на смартфоните са лекотата на използване и издръжливата батерия, сочи проучване

Производителите на смартфони добавят непрекъснато нови функционалности към своите устройства от рода на извити екрани, скенери на пръстови отпечатъци и други технологии. Дали обаче това искат потребителите?

Британско проучване установи, че хората се вълнуват най-вече от удобството на използване, живота на батерията и качеството на мобилната връзка. В изследването, за което съобщава Telegraph, са участвали 5306 души, като за 28% от тях е най-важно удобството за използване на мобилния телефон.

Над една пета (21%) от потребителите дават приоритет на качеството на приемания сигнал и издръжливостта на батерията. Много потребители се интересуват от здравината на екрана и защитата на смартфона от проникване на влага – 70% и 57% съответно.

Близо половината (49%) от анкетираните смятат, че отлична придобивка е зумът на камерата. Като най-незначителни характеристики пък се посочват извитите екрани (4%), 3D екраните (11%) и необикновеният външен вид (8%).

Авторите на проучването критикуват производителите на смартфони, че отделят прекалено внимание на незначителни модни характеристики, вместо да наблегнат на базовите функции на смартфона. С други думи, те изпускат от внимание факта, че телефонът на първо място трябва да бъде именно телефон.

Коментари по темата: „Потребителите искат удобни и издръжливи смартфони”

добавете коментар...

  1. Емко

    Според мен смартфонът не е на първо място телефон, а по-скоро компютър с функции на телефон.

  2. :o)

    Абсолютно, потребителите не са глупави и когато ги питат, лъсват неприятни истини.
    Безмислени “удобства” и “иновации” колкото да се каже “новооо, якоооо” 🙂

Коментар