„Водороден” iPhone 6 издържа цяла седмица

iPhone 6 с водородно гориво има същите размери и форма като оригиналния, запазена е и батерията

iPhone 6 с водородно гориво има същите размери и форма като оригиналния, запазена е и батерията

Британска компания показа модифициран вариант на iPhone 6 с водородна горивна клетка наред със стандартната батерия. Intelligent Energy твърди, че, оборудван по този начин, смартфонът на Apple може да работи в продължение на една седмица без презареждане в обичаен режим на използване.

Компактният горивен елемент се побира уютно в корпуса на iPhone 6, без да променя неговите размери и форма. Освен това оригиналната батерия на смартфона си остава на мястото, така че потребителите могат да зареждат смартфона си по познатия начин от електрическия контакт.

Единствената видима разлика в модифицирания iPhone 6 са допълнителните отвори на корпуса, през които се отделя топлината и водната пара – странични продукти от реакцията с участието на водород и кислород, съобщи британският Телеграф.

Водородът се вкарва в смартфона през гнездото за слушалки, което е преработено. Комерсиалният вариант на водородния iPhone 6 ще има сменяеми касети, които ще се свързват през порта за зареждане.

Intelligent Energy си сътрудничи активно с Apple. Очаква се компанията скоро да предложи на пазара модифицирания вариант на iPhone 6 с водород, но от Apple все още няма официални коментари.

Коментари по темата: „„Водороден” iPhone 6 издържа цяла седмица”

добавете коментар...

  1. 456

    benza skyp, dai gaz maz metan a y… ;] si hoim s bOtilkite po garbi6tata

  2. Ивомир

    На водород по-добре гърми и по-ефектни взривове стават 🙂

  3. 123

    A koga na benzin

Коментар