OLED телевизорите скоро ще станат ценово конкурентни

OLED панелите скоро ще станат конкурентни като цена на LCD, благодарение на агресивната стратегия на LG

OLED панелите скоро ще станат конкурентни като цена на LCD, благодарение на агресивната стратегия на LG

Разликата в цените на OLED и LCD телевизорите ще намалява с бързи темпове в следващите месеци, според източници от индустрията, на които се позовава The Kores Times.

Още тази година телевизорите с екрани на базата на органични светодиоди ще съкратят ценовата дистанция от течнокристалните модели до 40%. През 2016 г. се очаква OLED да бъдат само с 20% по-скъпи от LCD-тата, в резултат на агресивната стратегия на LG за налагането на новата технология на пазара.

Samsung, най-големият производител на телевизори в света, ще започне продажби на OLED през 2017 г., когато цената на материалите, използвани в екраните с органични светодиоди, ще е паднала до приемливи нива.

Пробивът в цената на OLED панелите ще стане, благодарение на прехода от технология с наложена маска към струен печат, поясняват от компанията Mersk, която е основен доставчик на материали за OLED с голям размер, вкл. за LG Display – водещия производител на дисплеи.

При технологията с маска се получават големи загуби на материал и се снижава процентът на годната продукция, докато струйният печат елиминира тези проблеми.

LG, лидерът на пазара за OLED телевизори, се надява още през настоящото тримесечие това направление в дейността й да стане печелившо. Компанията инвестира огромни суми в разработката на OLED с ясната цел да задържи водещата си позиция, когато технологията стане доминираща на пазара.

Коментари по темата: „OLED телевизорите скоро ще станат ценово конкурентни”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Не бе просто ми е писнало от идиоти и платен червен бабишкор.

  2. Диду

    Фофу, сигурно още много хора са ти го казвали колко много си тъп.
    Твоята шизофрения няма край от всеки ъгъл те дебнат червени баби, руснаци и сигурно чуваш гласове от твоята лудница която ти е в главата.

  3. Фофу

    Мда , затваряй го в хладилника когато не го гледаш, че нали е органичен и ще ти кара 20 год.

  4. Мда

    Въпроса с времето на живот на OLED е напълно резонен и изобщо не е за подценяване!

  5. Фофу

    Е, разбира се няма как да се мерят с руските ОЛЕД, те карат по мин 20 год. А пък северно корейските или да го кажем с пълното му наименование да не се обидиш Корейската СВРЪХ народно-демократична република карат по мин 25. Също като едно време руските цветни телевизори.

  6. Иван

    Ще могат ли да оцеляват тези монитори поне 5 години ползУване – или ще ги пуснат на всеки 16 месеца да купуват нови и нови. 🙂

Коментар