Първи снимки на Android смартфона Nokia C1

nokia_c1_top

Изображения на Nokia C1 бяха публикувани от потребител на китайската социална мрежа Weibo

В интернет изтекоха първи снимки на смартфона Nokia C1 – предполагаемо устройство на финландската компания, което работи под управление на Android. Изображенията са публикувани от потребител на китайската мрежа Weibo, аналог на Twitter.

Достоверна информация за характеристиките на смартфона липсва. Известно е, че моделът ще се произвежда от партньор на Nokia, най-вероятно от тайванския гигант Foxonn, който преди това изпълни поръчка за Android таблета Nokia N1.

Предполага се, че Nokia C1 има 5-инчов екран с резолюция 1280х720 пиксела

Nokia C1 използва графична обвивка Z Launcher, разработена за Android

Предполага се, че Nokia C1 има 5-инчов екран с резолюция 1280х720 пиксела, предна камера 5MP и задна 8MP, процесор Intel и 2GB оперативна памет. Смартфонът ще използва графична обвивка Z Launcher, която Nokia разработи през юни 2014 г.

Съгласно условията на сделката с Microsoft, финландската компания няма право да пуска мобилни телефони до края на 2016 г. По-рано тази година CEO-то Раджив Сури разкри намеренията на Nokia да се завърне на мобилния пазар след изтичане на договора с Microsoft, която купи телефонния й бизнес.

Коментари по темата: „Първи снимки на Android смартфона Nokia C1”

добавете коментар...

  1. STF

    Това на снимките не е телефон. Едно просто пресмятане показва, че е с размери 9х19 см минимум, освен ако жакът за слушалките не е 2.5мм. Потвърждават го и малките размери на бутоните на дисплея.

  2. Кмета

    Като дизайн не изглежда зле. Само че лично аз предпочитам windows phone OS.Говорете каквото искате за нея, но за мен си остава най-стабилната и надеждна.От 2 години съм с Lumia 520 който не е кой знае какво но работи перфектно и през това време съм нямал никакви проблеми с него.

  3. Хубаво

    На мен дизайна ми харесва (нямам Iphone). Почти перфектен е. И таблета им е много готин. бих си ги купил.

  4. Wind

    Nokia по-добре да си бяха стояли с предишните дизайни… тези копия на Apple започват да идват в повече. Факт е, че дизайна на iPhone е страхотен, но целта не е да направиш клонинг, а да създадеш нещо по-различно и евентуално по-добро.

Коментар