3G технология ще предава на живо преплуването на Ламанша

М-Тел ще реализира уникално за България излъчване на живо на опита на Петър Стойчев да преплува за най-кратко време Ламанша. Най-добрият български плувец в открити води ще атакува световния рекорд от 7 часа 3 минути и 25 секунди. Петкратният носител на Световната купа по плувен маратон замина вчера за Англия.  
Предаването на звук и картина ще се осъществява с помощта на 3G мрежата на Мобилтел. Събитието ще бъде отразено на интернет страницата на оператора (www.mtel.bg/). По време на подготовката, както и по време на самото преплуване, екипът на Петър Стойчев ще се включва пряко – чрез видео разговор, ползвайки 3G мрежите на партньорите на М-Тел.
По време на плуването, на сайта на М-Тел ще бъде поставена електронна карта на Ламанша. На нея чрез стандартен GSP позиционер във всеки един момент ще се следят скоростта и местоположението на Стойчев. Отново в уеб, от придружаващата лодка ще се излъчват на живо репортажите на спортния журналист Крум Савов.
Стойчев трябва да преплува Ламанша в периода между 16 и 23 август. Негов водач ще бъде Майк Орам, смятан за един от най-добрите в света. Точният момент за старт на плуването ще се определи с помощта на местен екип от метеоролози. Плуването може да започне и през нощта, стига вятърът и водните течения да са подходящи.
Заедно със Стойчев през цялото време ще плува катер, на който ще бъде треньорът му Красимир Туманов. Той ще дава информация на състезателя за моментното му темпо и постигнатото време. На катера ще бъде още екип на Нова телевизия, който ще снима плуването на Стойчев. Освен със стандартна камера, ще се заснемат и подводни кадри с уникална, специално пригодена камера.
В последната отсечка от Ламанша, където започват плитчините, съдията ще се прехвърли в гумена лодка, която ще следва Петър Стойчев докато пипне френския бряг. След финала българският плувец ще се качи на катера и веднага ще се върне обратно в Англия.
Преминаването на Ламанша е едно от най-старите плувни състезания в света с над 100-годишна история. Първоначалният регламент е запазен и до днес. Плувецът има право да носи единствено бански тип “слип”, не е позволено неопреново облекло. Никой от екипа на състезателя няма право да го докосва по време на плуването.
Разстоянието между двете пристанища – Дувър в Англия и Кале във Франция – по права линия е 32 км. Но плувецът трябва да измине много по-голямо разстояние заради отклонения, предизвикани от водните течения и съобразяването с трафика на кораби в канала.

по темата: „3G технология ще предава на живо преплуването на Ламанша”

добавете коментар...

  1. Илия

    Да пожелаем успех на Петър! Това е голяма възможност за лична изява и за национална, разбира се. Дано след опита на нашия плувец за България да се говори по целия свят с хубаво, а не за поредните далавери, корупции, измами…

  2. London

    Eto tova si e predizvikatelstvo!

Коментар