Motorola съкращава инженери

Американският гигант Motorola ще намали с 20% персонала си в поделението за изследвания и разработки, като част от плановете за преструктуриране и излизане от кризата в мобилния бизнес. 120 инженера ще бъдат съкратени, а още 480 ще бъдат пренасочени към други звена от корпоративната структура, съобщава tcmagazine.com.
Компанията ще отложи пускането на някои модели телефони, според непотвърдени официално информации. От световния мобилен конгрес в Барселона досега почитателите на марката не са видели желаните нови продукти, освен някои шпионски снимки на телефони.
Ръководството на корпорацията работи по план за отделяне на поделението за производство на хендсети. Анализатори обаче прогнозират сериозни проблеми за новосъздаващата се компания, поради сложното финансово състояние на мобилното поделение.
В последната година Motorola се сблъска със сериозни трудности на пазара за телефони и отстъпи своите дълго отстоявани позиции. Повечето анализатори отдават кризата, връхлетяла мобилния бизнес на американския гигант, с липсата на достатъчно разнообразие от модели в продуктовата й гама.

Коментар