Конкурс очаква новатори в дигиталния печат

Започна приемът на документи в конкурса на Xerox за нововъведения в дигиталния печат. Темата на международното състезание тази година е „Блясък” и отличава проекти, отпечатани със системи на Xerox.
За пръв път наградите PIXI ще отличат предприемачи, които използват производствени решения на Xerox по природосъобразен начин, както и създаване на бизнес приложения.
„Тази година издирваме приложения, които демонстрират загриженост към природата и следват природосъобразни бизнес практики в печата чрез внедряване на енергоспестяващи инструменти в работния процес и използване на хартии, които се преработват по-лесно”, каза Валери Бловелт, вицепрезидент на маркетинга на Xerox Production Systems Group.
Конкурсът включва категории Книги и ръководства, Информационни и промо материали, Директен маркетинг, Нови бизнес приложения и Промоционални материали, свързани с транзакции
Кандидатурите ще бъдат оценявани от независим съдийски екип, а критериите са използването на дигитални технологии, бизнес ефективност, цялостната естетика и степен на новаторство и изобретателност.
Конкурсът дава голямата награда Best of Show, както и три награди във всяка категория. През миналата година Best of Show спечели компанията Keiger Printing в конкуренция с 500 кандидатури от цял свят.
Участието в наградите PIXI е безплатно и отворено за повече от 70 страни по цял свят, вкл. и България. Проекти ще се приемат по интернет до 1 август. Победителите ще бъдат обявени по време на Graph Expo, голямо търговско печатно изложение, което ще се проведе от 26 до 29 октомври 2008 г. в Чикаго. Носителят на наградата PIXI Best of Show ще бъде поканен за член на PIXI журито за 2009.

Коментар