Смартфон Acer Jade Primo в ролята на Windows 10 PC

Acer Jade Primo се свързва към външен монитор и може да работи като компютър под Windows 10

Acer Jade Primo се свързва към външен монитор и може да работи като компютър под Windows 10

Acer разработи смартфон Jade Primo, който може да замени не само таблет, но и настолен компютър, благодарение на Windows 10 и големия си екран.

Jade Primo работи под управление на операционна система Windows 10 Mobile, която се явява пълноценна версия 10, предназначена за инсталиране на устройства с екран до 8 инча.

Смартфонът има 5,5-инчов дисплей и може да се използва като системен блок на настолен РС, като чрез специален адаптер към него се свърже външен монитор. Клавиатура и мишка се свързват през Bluetooth или към док-станцията.

В ролята на мобилно устройство Acer Jade Primo представлява компактен моноблок с AMOLED екран и шестядрен процесор Qualcomm Snapdragon 808.

Устройството се отличава с качествена камера 21 мегапиксела и набор от софтуерни възможности за подобряване на снимките. Предвидена е и предна селфи-камера с резолюция 8 мегапиксела.

Acer Jade Primo може да работи с приложения, създадени за процесори ARM и х86, което в значителна степен разширява възможностите за неговото използване. Цената на модела все още не е обявена.

Коментар