Nokia пусна нови телефони за имейл

Финландският гигант Nokia въвежда оптимизирани за работа с електронна поща устройства от серията E. Моделът E71 с цяла QWERTY клавиатура и стилният Nokia E66 с плъзгащ се капак отговарят на нуждата от мобилност, свързана с лични и професионални електронни пощи, вкл. Microsoft Exchange – най-популярната програма за корпоративна електронна поща.
Очаква се телефоните да се появят на ключовите пазари през юли с цена на дребно 350 евро и за двата модела.
“С новите устройства отговаряме на потребителските очаквания за достъп до меню „календар” и „контакти” с докосване на един бутон”, каза Сьорен Петерсън, старши вицепрезидент в Nokia. “Неръждаемата стомана беше избрана за основен материал за тези телефони с цел да им придаде допълнителна сила и усещане за стил. В допълнение Nokia E71 и Nokia E66 предлагат всички последни мултимедийни характеристики, които потребителите желаят”, допълни Петерсън.
Мобилният Mail for Exchange е предварително инсталиран във всеки апарат Nokia E71 и E66. Потребителите получават е-поща, календар, контакти и списък със задачи в реално време, както и възможност да свалят файлове от Word, Excel, PowerPoint или PDF документи директно на телефона си.
И двата телефона са снабдени с новия режим на превключване, който позволява лесна смяна на служебен с личен профил.
С панел от неръждаема стомана, гравюри и възможност за избор между два цвята – сив и бял – Nokia E71 носи белезите на типичната за марката прецизна изработка. Металният облик е допълнен от ярък цветен дисплей. Този модел поставя акцент върху ергономичността с плоската си форма и специално изработена клавиатура.
Nokia E66 се отличава с метален акцент и гладък плъзгащ се дизайн. Моделът притежава същите основни характеристики като E71 с усъвършенстван календар, контакти и възможност за смяна на служебен с личен профил. Моделът има някои уникални допълнения, вкл. сензор за ориентация, който автоматично превключва цял екран или спира звука, когато телефонът е изключен. Предлага се в сива и бяла версии.
В допълнение към електронната поща и управлението на личната информация, E71 и E66 поддържат последните Ovi услуги, вкл. обмен на карти, музика и медиа файлове. Това означава бързо търсене с HSDPA, безжичен LAN и 3G връзка, Assisted GPS (A-GPS) и Nokia Maps за навигация, музикален плейър с поддръжка до 8 GB памет с възможност за увеличаване и 3.2-мегапикселова камера.
E71 и Е66 са снабдени също с вградена система за разкодиране, както за паметта на апарата, така и за тази на картата. И двата модела имат интегрирана мобилна VPN поддръжка, която дава на професионалистите достъп до интранет, защита на документи и поверителна информация. 

Коментар