Дигитализират архиви за нуждите на образованието

В рамките на тригодишно споразумение между Samsung и Държавна агенция „Архиви” ще бъде дигитализирано и ценно съдържание от националния архив, което ще се ползва и за нуждите на образованието

В рамките на тригодишно споразумение между Samsung и Държавна агенция „Архиви” ще бъде дигитализирано ценно съдържание от националния архив, което ще се ползва и за нуждите на образованието

Samsung България и Държавна агенция „Архиви” подписаха тригодишно споразумение за партньорство в подкрепа на българското образование. Чрез програмата „Смарт класна стая” на Samsung създаденото дигитално съдържание на националния архив ще се използва като допълнителен ресурс в обучението по история, литература и изкуства в училище.

В рамките на партньорството Samsung България осигурява специализирана техника, която ще се използва за дигитализация на ценни документи и архиви от държавната агенция. Дигиталното съдържание ще бъде достъпно за всички учители и ученици, спомагайки за по-атрактивен и ефективен процес на обучение, посочи Крис Чънг, генерален мениджър на Samsung България.

Част от дигитализираните архивни документи ще бъдат предоставени за създаване на съдържание, което да се използва в обучението по история, литература и изкуства в училище. Дигиталното съдържание ще бъде достъпно чрез онлайн платформата SmartClassroom.bg, която ще започне да функционира ефективно в края на месец октомври.

SmartClassroom е уеб базирана платформа за интерактивно и колаборативно обучение, предназначена за учители и ученици от цялата страна, която може да се използва както за работа в клас, така и за самостоятелна работа вкъщи. Учебното съдържание в платформата ще се подбира и одобрява предварително от експерти в областта на образованието.

Коментар