Още висши мениджъри напускат компанията Yahoo

Трима изпълнителни директори, двама вицепрезиденти и още няколко ръководители от високо ниво напуснаха по свое желание компанията Yahoo. Тенденцията мениджърите на интернет гиганта да се самоуволняват се прояви след краха на преговорите за поглъщане от Microsoft.
Старшите мениджъри в Yahoo не разбират политиката на генералния директор Джери Янг и на президента Сюзан Декер, посочва анализатор от RBC Capital Markets, цитиран в Ню Йорк Таймс.
От друга страна, членовете на съвета на директорите са подложени на натиск от милиардера Карл Икан, който чрез изкупуване на акции се опитва да овладее контрола в компанията. Инвеститорът търси начин да смени борда и да върне Microsoft в преговорите, като така отговори и на желанията на немалка част от дребните акционери.
Не е изключено Microsoft да подготвя примамливи предложения за водещите инженери на Yahoo, пише Ню Йорк Таймс. Когато през февруари Microsoft отправи офертата си за поглъщане на Yahoo, Бил Гейтс отбеляза наличието на много талантливи служители в компанията.

Коментар