Интересът към „Бизнес анализ и ERP системи” е много голям

Студентите в магистърската програма „Бизнес анализ и ERP системи” ще бъдат обучени от хора с богат практически опит, подчерта Наталия Футекова

Студентите в магистърската програма „Бизнес анализ и ERP системи” ще бъдат обучени от хора с богат практически опит, подчерта Наталия Футекова

С голям интерес приключи приемът за първата българска магистратура по бизнес софтуер. За дебютното издание на „Бизнес анализ и ERP системи” се записаха 30 студенти от страната и чужбина.

Програмата, която цели да обучи студентите в перспективния сегмент на системите за управление на бизнеса, се осъществява от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и образователната организация ERP Academy.

Като единствена по рода си магистърска програма със силно присъствие на преподаватели от бранша, магистратурата привлече чуждестранни студенти, които са заинтересовани от силното участие на софтуерния бизнес в обучението. Участниците, които имат интерес да се запишат в програмата в бъдеще, вече могат да кандидатстват за следващото издание догодина.

„Големият интерес към магистърската програма показва, че младите хора в България се интересуват не само да направят кариера в технологичния сектор, виждайки в системите за управление на бизнеса една добра възможност за своето развитие, но и да бъдат обучени от хора с богат практически опит”, коментира Наталия Футекова, основател на ERP Academy.

„За нас това е важна обратна връзка и ни показва, че сме създали един стойностен образователен продукт, който тепърва трябва да развиваме в бъдеще”, допълни тя.

Студентите в програмата ще се обучават от представители на някои от най-успешните български фирми от сектора като ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим Вижън България и БГ Бизнес Солюшънс, както и от редица гост лектори от водещи компании в ERP бранша.

Важна особеност на магистърската програма е, че позволява на студенти, които не са програмисти, да навлязат в ИТ бранша и да направят кариера в него, уточниха от ERP Academy.