Сделка на хостинг пазара: Delta.bg придоби Jump.bg

„Съвместната работа на двете компании ще ни позволи  да допълним и разширим портфолиото от услуги”, коментира сделката Драгомир Желев, собственик на Delta.bg

„Съвместната работа на двете компании ще ни позволи да допълним и разширим портфолиото от услуги”, коментира сделката Драгомир Желев, собственик на Delta.bg

Хостинг компанията Delta.bg, която оперира на пазара у нас от шест години, придоби друг играч от сегмента – Jump.bg. Стойността на сделката не беше съобщена.

„Насочихме се към Jump.bg, защото открихме единомислие и обща визия за бъдещото ни развитие. Съвместната работа на двете компании ще ни позволи  да допълним и разширим портфолиото от услуги, които предлагаме на българския пазар”, коментира Драгомир Желев, собственик на Delta.bg.

Споразумението между двете страни е подписано през май тази година. В следващите няколко месеца компаниите съвместно развиват и разширяват предлаганите услуги.

„Наблегнахме на качеството, достъпността на техническата поддръжка, както и на разнообразието от нови продукти и услуги. Запазихме и синхронизирахме дейността си със служителите на Jump.bg. Инвестирахме допълнително в обучение на екипа и подобряване на инфраструктурата”, допълни Желев.

Той припомни, че още при създаването си през 2009 г., Delta.bg е привлякла група клиенти, като им предоставя възможност да тестват услугите на компанията.

„Работихме заедно, в синхрон с нашите партньори, търсейки постоянна обратна връзка. Това ни позволи да спечелим тяхното доверие и признание за години напред”, каза още Драгомир Желев.

Компанията предлага виртуални и наети сървъри, както и колокация, а услугите й са насочени основно към ИТ бизнеса и корпоративни клиенти. Jump.bg, от своя страна, също предлага набор от услуги – домейни, уеб хостинг решения, виртуални и наети сървъри, различни хостинг пакети и индивидуални конфигурации.

Коментар