Lenovo обяви лаптопи с Linux за инженери

Lenovo обяви лаптопи с Linux за инженери
Нови два модела ThinkPad идват с инсталиран Suse Linux
15/08/2006
Производителят на персонални компютри Lenovo, който тези дни чества 25 години РС като наследник на IBM, обяви, че ще предлага лаптопи с Linux за инженери и дизайнери. Става въпрос за мощния модел ThinkPad T60p, на който Lenovo ще инсталира предварително версията Suse Linux Enterprise Desktop 10 (SLED) на Novell.
Обявлението идва днес от конференцията LinuxWorld в Сан Франциско. Освен за технически специалисти, лаптопите с Linux са достъпни за покупка и от всеки друг през сайта на компанията.
В допълнение, Lenovo ще предложи драйвери и технологията ThinkVantage за бекъп и възстановяване, която е налична и в ThinkPad машините под Windows.
Клиентите на новите машини ще могат да разчитат на поддръжка за Linux от специалистите на Lenovo. Обикновено в подобни случаи досега потребителите сами си решаваха проблемите.
Lenovo ще пусне два лаптопа със Suse Linux, съответно с 14- и 15-инчов дисплей и компоненти от висок клас. Цените на американския пазар започват от $3,099 долара за 14-инчовия модел, според news.com.

Коментар