AMD назначи президент за региона EMEA

Дарън Грасби е в хай-тек индустрията от 20 години, като работи в AMD от 2007 г.

Дарън Грасби е в хай-тек индустрията от 20 години, като работи в AMD от 2007 г.

45-годишният Дарън Грасби, корпоративен президент за глобални продажби в дистрибуторския канал на AMD, бе назначен на новосъздадената позиция президент на AMD ЕMEA (Европа, Близък изток и Африка).

EMEA е ключов регион с широка гама важни клиенти, партньори и пазари за AMD, посочват от компанията. „Дарън е доказан лидер, който перфектно подхожда за задълбочаване на взаимоотношенията с клиенти, партньори и акционери в EMEA, като част от постигането на дългосрочните бизнес цели на AMD”, каза д-р Лиса Су, президент и СЕО на AMD.

Дарън Грасби заяви от своя страна, че на новата си позиция ще може да „промотира технологичните предимства на AMD”. „EMEA е регион, известен като крепост на възможностите, и аз се радвам, че ще мога да утвърдя успешното развитие на компанията в него”, каза Грасби.

Мениджърът работи за AMD от 2007 г., като е заемал поста корпоративен вицепрезидент продажби и маркетинг за ЕМЕА. Преди това е бил корпоративен вицепрезидент, отговарящ за продажбите в дистрибуторския канал в ЕМЕА и управление на решенията за малкия и среден бизнес в AMD – той е ръководил организация, покриваща Европа и новоразвиващите се региони, вкл. Средния изток и Русия.

Дарън е в хай-тек индустрията повече от 20 години, с над 16-годишен опит в областта на производство на РС и периферия в глобален план. Преди ангажимента си с AMD, той е основал и ръководил няколко успешни регионални компании за производство на компютри.

Коментар