Huawei излезе втори на Android пазара в Европа

Huawei вече е вторият по популярност доставчик на смартфони с Android в Европа

Huawei вече е вторият по популярност доставчик на смартфони с Android в Европа

Китайският производител Huawei се изкачи на второ място на пазара за Android смартфони в Европа,  по данни на анализаторската компания Kantar Worldpanel за третото тримесечие на годината.

Лидер на европейски пазар в продажбите на Android устройства е Samsung, следван от Huawei, Sony, HTC и Motorola. Прогресът на Huawei е най-впечатляващ – преди една година компанията заемаше едва шеста позиция в класацията на Kantar.

Нещо повече, очаква се и занапред Huawei да засилва позициите си в Европа. Голям принос за ръста на компанията има обявеният по-рано тази година флагмански смартфон Nexus 6P.

Най-голям успех Huawei жъне на пазарите в Испания и Италия, въпреки че като цяло сегментът на Android смартфоните е бил слаб в този регион през третото тримесечие. Huawei в голяма степен се възползва и от слабостта на конкурентите, за да завоюва второто място.

Коментари по темата: „Huawei излезе втори на Android пазара в Европа”

добавете коментар...

  1. :o)

    Това е китайска експанзия финансирана държавна компанийка от комунистическото правителство.
    Абсолютно нелоялна и нямаща нищо общо с бизнес стратегия.
    Просто някой е казал “трябва да станем в топ3” и е изсипал едни чували милиарди долари за да му стане желанието, без всякакви граници и съобразяване.

  2. :-)

    Каква слабост на конкуренцията? Просто продават боклуци на ниска цена … А хората обичат да им е ефтнио и “на далавера”.

Коментар