Huawei навлиза на „девствения” пазар в Куба

Huawei предвидливо се насочва към пазара в Куба, който доскоро беше затворен за вносната електроника

Huawei предвидливо се насочва към бързо растящия пазар в Куба

Китайската компания Huawei ще се възползва от падането на бариерите за продажба на електроника в Куба. Производителят на смартфони подписа договор с местен телеком оператор за продажба на своите устройства на острова.

Партньор на Huawei в Куба ще бъде операторът Etecsa. Договорът позволява на китайския производител да доставя в страната смартфони, резервни части и аксесоари, както и да обучава персонал.

Сделката потвърждава стремежа на Huawei да разшири присъствието си в страните от Латинска Америка и Карибския басейн. Компанията се надява, че нейните смартфони ще бъдат приети радушно от кубинците, като се има предвид, че китайските продукти стават все по-популярна в страната.

Etecsa, от своя страна, ще може да разчита на сигурни доставки с гаранция за продуктите, коментира представител на телекома пред агенция Xinhua.

Мобилният пазар в Куба наброява около 3 милиона потребители и расте стремително. Около 40 китайски компании представиха свои продукти на изложението Havana International Fair (Fihav 2015), което се проведе миналата седмица с столицата Хавана.

Коментари по темата: „Huawei навлиза на „девствения” пазар в Куба”

добавете коментар...

  1. dfsk

    Добре си бяха кубинците докато не дойде Обама и не натисна главатаря Кастро. Те ти сега почнаха да ги наливат с паплач от целия свят.

  2. :o)

    Комунисти, комсомолци, пионееееери 🙂
    Пролетарийййй от всички страни, съвокуплявайте се 🙂

Коментар