Apple подготвя конкурент на PayPal

Новата услуга на Apple за преводи и плащания ще стъпи на вече работещата Apple Pay

Новата услуга на Apple за преводи и плащания ще стъпи на вече работещата Apple Pay

Apple разработва услуга за мигновени преводи на пари и плащане на покупки с помощта на смартфон. Конкурентът на PayPal се очаква през 2016 г., съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

В момента ИТ производителят от Купертино води преговори с американски финансови компании за създаване на мобилно приложение за новата услуга. В частност, Apple преговаря с JP Morgan Chase, Capital One Financial, Wells Fargo и U.S. Bancorp.

Твърди се, че новата услуга се базира на платежната система Apple Pay, с помощта на която могат да се четат банкови карти. Услугата ще наподобява системата Venmo от PayPal – безплатен интернет портфейл, който обезпечава превод на пари и съвместно плащане на сметки – например в ресторант или такси – и подаръци.

Apple вярва, че пазарът на P2P (Peer-to-Peer) плащания с използване на мобилни устройства има добри перспективи. Компанията се надява да печели солидно от новата си услуга, благодарение на огромната си клиентска база.

Коментари по темата: „Apple подготвя конкурент на PayPal”

добавете коментар...

  1. до 'иледо сто и единадесет

    Къде го тоя патент за кинескопа, бе, момче? Ти патент през живота си виждал ли си?

  2. 1111

    Бай Иване ще ти се! Да не забравяме, че на скоро твойте любимци патентоваха кинескопа.

  3. Иван

    @1111
    Личи ти, че си тъп хейтър, от андроид фенчетата които цъкат по една звездичка на програмите на Епъл във Гугъл стор. 🙂 смешник!

  4. 1111

    Сега трябва да го патентоват, да обявят, че са измислили плащането през интернет и всички да им плащат патент. След 2 г. изомбитата ще мислят, че аппле са го измислили наистина.

Коментар