След смартфоните идват… суперфони

Ерата на суперфоните ще започне в края на десетилетието, заяви Хуао Янг, мениджър в Huawei

Ерата на суперфоните ще започне в края на десетилетието, заяви Шао Янг, мениджър в Huawei

Индустрията на мобилните устройства е подложена на цикличност, както всичко останало в света. След телефоните и смартфоните ще дойде ерата на т.нар. суперфони, прогнозира китайският гигант Huawei.

Шао Янг, президент на подразделението за стратегически маркетинг, заяви по време на Huawei Innovation Day Asia, че сега мобилната индустрия се намира в 12-годишен цикъл.

През 1995 г. Motorola пусна многофункционален мобилен телефон, а през 2007-ма Apple представи iPhone, с който започна новата ера, посочи Шао Янг.

По неговите думи, настоящият цикъл в мобилната индустрия ще приключи през 2020 г. – тогава ще започне ерата на супрерфоните. Това ще бъдат устройства с най-напредналите технологии и функции, които могат наистина да подобрят живота на хората.

Шао Линг говори и за по-нататъшното развитие на концепцията IoT (интернет на нещата), която ще обедини всички устройства в единна мрежа. Нейната реализация е свързана с развитието на облачните технологии, носимите устройства и всякаква друга електроника.

Коментари по темата: „След смартфоните идват… суперфони”

добавете коментар...

  1. граовец

    Бедна му е фантазията на това момче. След смартфоните идва ред на очилата с добавена реалност, а след това на вградените в тялото чипове. За 12-годишния цикъл донякъде е прав.

Коментар