Привързаността към Android е по-силна от тази към iOS

Когато избират нов модел смартфон, потребителите на Android обикновено остават на същата платформа

Когато избират нов модел смартфон, потребителите на Android обикновено остават на същата платформа

Потребителите на Android устройства са по-привързани към своята мобилна платформа, отколкото тези, които ползват iOS, сочи докладът Ericsson Mobility Report, огласен вчера.

В момента Android заема 80% от пазара на смартфони, докато на OS се падат 15%. Статистиката показва, че като цяло 80% от потребителите остават лоялни към вече избраната мобилна платформа и, че тази привързаност е по-характерна за Android.

Съгласно данните, 82% от потребителите на смартфони с Android избират нов модел устройство със същата операционна система. За сравнение, при iPhone този показател е 73%.

Степента на привързаност към Windows е доста ниска – при смяна на телефона си, 60% от потребителите преминават към Android, 15% към iOS и само 20% отново избират смартфон с Windows.

Всеки месец 1,7% от потребителите сменят своя Android смартфон с нов модел със същата ОС, а 0,3% преминават в лагера на iOS. Същевременно, 1,1% от притежателите на iPhone сменят модела си с нов под iOS, а 0,4% преминават към устройство с Android.

Проучването разкрива също, че на някои зрели пазари 60% от притежателите на нови iPhone-и са сменили модела, който излезе само преди една година.

Коментари по темата: „Привързаността към Android е по-силна от тази към iOS”

добавете коментар...

  1. 123456

    че то ябълката отдавна не може да се мери с флагманите с андроид

  2. _nib_

    Те ти нова дума.Андроман-човек привързан,зав
    исим към андроид.

  3. :)

    Ми нормално е да си изберат ОС-а с която са свикнали. Всеки се чувства дискомфортно когато сменят платформата и почнат да учат новата.

  4. Генве

    Глупости, просто повечето от потребителите на Андроид не могат да си позволят АйОС…

Коментар