Устойчиво търсене на 8К телевизори през 2018 г.

Неотдавна Sharp показа първия си 8К телевизор с диагонал 86 инча

Неотдавна японската компания Sharp показа първия си 8К телевизор с диагонал 86 инча

Доскоро се смяташе, че появата на телевизори с резолюция 8К на масовия пазар ще се състои чак от 2108 г. Изглежда обаче индустрията ще атакува потребителския сегмент с 8К по-рано от този срок.

През септември 2015 г. компанията Innolux показа 65-инчов екран с резолюция 8K, а миналия месец Sharp лансира 85-инчов 8К телевизор за $133 000. Японската корпорация NHK пък планира да започне пробно излъчване във формат 8K Super Hi-Vision още през 2016 г.

Разработката на тестови образци на 8К телевизори е в пълен ход, пише Digitimes.com. Към 2018 г. корейските производители очакват не просто заинтересованост, а устойчиво търсене на модели с резолюция 8K.

Отчитайки активността на китайските и японски фирми в сегмента 8К, производителите от Южна Корея увеличават инвестициите в това направление, за да запазят лидерските си позиции на ТВ пазара.

Samsung Display възнамерява да разшири мрежата си от партньори и потенциални клиенти. В момента компанията доставя около 60% от своята продукция на Samsung Electronics, но в бъдеще нейни клиенти ще станат и компании като ZTE, Huawei Device, Vivo и Oppo.

Коментари по темата: „Устойчиво търсене на 8К телевизори през 2018 г.”

добавете коментар...

  1. браво

    Ай сик тир бе, а още нашите оператори ни го натрапват като екстра Planeta HD.

  2. Anonymous

    “Устойчиво търсене през 2018 г.” – някои бъркат мечтите с реалността…

Коментар