Не всеки Windows 10 смартфон може да се ползва като РС

Функцията Continuum позволява на смартфони с Windows 10 Mobile да се ползват като персонални компютри

Функцията Continuum позволява на смартфони с Windows 10 Mobile да се ползват като персонални компютри

Вероятно много потребители са изкушени от възможността да ползват своя смартфон и като персонален компютър. С пускане на новата си операционна система, Microsoft въведе функцията Continuum, която позволява на смартфони с Windows 10 Mobile да се свързват към монитор или телевизор и така да се превръщат в пълноценни компютри с достъп до универсални приложения.

Оказва се обаче, че Continuum не може да се приложи на всеки смартфон с Windows 10 Mobile. Само ограничен брой устройства към момента поддържат подобна функционалност, тъй като Continuum работи на платформи Qualcomm Snapdragon 810 или 808. В момента са достъпни три такива устройства – Lumia 950/950 XL и Acer Jade Primo.

Останалите минимални изисквания за работа с Continuum са наличие на 2GB оперативна памет, 16GB флаш памет и други съвсем обичайни характеристики за смартфоните. В близките месеци не се очаква съществено увеличение на броя на устройствата с поддръжка на Continuum, тъй като много производители се отказаха от предлагането на смартфони под Windows.

Коментари по темата: „Не всеки Windows 10 смартфон може да се ползва като РС”

добавете коментар...

  1. olo

    Ако беше с х86 цпу, а не както сега с арм, щеше да бъде възможно това но… чакаме surface phone с такъв 🙂

  2. :)

    “Вероятно много потребители са изкушени от възможността да ползват своя смартфон и като персонален компютър.”

    Вероятно многото потребители които си мислят, че ще им се получи, ще останат разочаровани от крайният ефект …типично за Майкрософт и за голяма част от лапнишараните …опа потребителите.

  3. Пак програмист

    “… тъй като много производители се отказаха от предлагането на смартфони под Windows.” – А, защо?

Коментар