FColor.bg пусна услугата виртуален сървър

Хостинг компанията FColor.bg обяви, че пуска нова услуга – VPS Hosting или виртуален сървър. В момента услугата е достъпна в американския център за данни на доставчика на цени, които са много по-ниски от възможностите на европейския пазар.
VPS Start, най-малкият виртуален сървър на FColor.bg, струва 35 лв. на месец, с параметри 192 MB RAM (гарантирани 128 MB), 10 GB дисково място, 50 GB трансфер на данни и статичен IP адрес.
Следващият VPS хостинг пакет – VPS Advance с цена 65 лв. на месец има параметри 512 MB RAM (гарантирани 384 MB), 25 GB дисково място, 200 GB трансфер на данни и статичен IP адрес.
Третият вид виртуалeн сървър се нарича VPS Power и предлага 1024 MB RAM (гарантирани 384 MB), 50 GB дисково място и 350 GB трансфер на данни. VPS Power има ресурси, близки до възможностите на самостоятелен нает сървър, но на много по-ниската цена от 95 лв. на месец.
Хостинг компанията използва технологията Virtuozzo за виртуализация на сървърите. Всеки от виртуалните сървъри може да бъде използван с различен вид Linux OS и с конфигурация, каквато е необходима на този, който го използва.
FColor.bg предлага уеб хостинг контролен панел NextColor безплатно с всеки от виртуалните сървъри. Потребителите могат да ползват също Plesk или cPanel хостинг контролни панели, като FColor осигурява лицензи за тях – 20 лв. на месец за Plesk с възможност за управление на 100 сайта и 30 лв. за cPanel, също с поддръжка на 100 сайта.
"Виртуалните сървъри практически функционират като наети и дават възможност на собствениците на уеб проекти да оперират в собствена софтуерна и хардуерна среда. Разбира се, виртуализационната технология си има граници, които не можем да преминаваме”, каза Александър Аврамов от FColor.bg.
Команията използва възможно най-силни като хардуер сървъри, както и една от най-развитите технологии за виртуализация – Virtuozzo containers, за да осигури стабилна VPS хостинг услуга.

Коментар