Dell реорганизира софтуерния си бизнес

Dell тихомълком реорганизира подразделението Software Group в четири нови отдела

Dell тихомълком реорганизира подразделението Software Group в четири нови отдела

Dell е в процес на реорганизация на софтуерния си бизнес, който е поверен на подразделението Software Group. Компанията създава нови отдели, съкращава и наема служители.

Досега Software Group обединяваше в себе си три направления – сигурност, управление на информацията и системи за управление. В резултат на промените, отделите стават четири – Systems and Information Management (SIM), Security Solutions, Boomi и Statsoft, съобщи Computer Reseller News (CRN).

SIM отговаря за продуктите за защита на данни, вкл. Dell Data Protection, NetVault Backup и vRanger. Отделът Security Solutions се занимава с информационна сигурност, а останалите две звена от структурата наследяват бизнеса на едноименните компании, придобити от Dell.

В частност, Boomi ще доставя облачни услуги, а Statsoft – решения за анализ и големи данни за фармацевтичните и застрахователни компании.

В рамките на реорганизацията част от персонала е съкратен, но не се съобщава точната бройка. Същевременно, Dell набира нови специалисти – компанията ще наеме около 2000 души.

Коментар