LG влага $9 млрд. в OLED, ще обслужва Apple

Очакваният преход на Apple към OLED екрани ще разкрие огромен бизнес за LG

Очакваният преход на Apple към OLED екрани ще разкрие огромен бизнес за LG

LG Electronics ще инвестира близо 9 млрд. долара в производство на OLED екрани. Част от сумата е предназначена за изграждане на нов завод в град Паджу, предаде Ройтерс.

OLED дисплеите работят на основата на органични светодиоди и превъзхождат по технически характеристики течнокристалните и плазмените екрани. LG планира да използва подобни дисплеи във всички сегменти – от широките екрани за телевизори до гъвкави панели за смартфони и мобилни устройства.

Очаква се масовото производство на новите OLED дисплеи да започне към средата на 2018 г. По същото време Apple най-вероятно ще премине към OLED в своите продукти, съобщи по-рано японската агенция Nikkei.

Компанията от Купертино вече е уведомила партньорите си за прехода към OLED. В момента флагманът iPhone разчита на LCD екрани, доставяни от Sharp и Japan Display.

С прехода на Apple към OLED ще се промени съотношението на силите на пазара за дисплеи. Предполага се, че основни партньори на Apple ще станат южнокорейските производители LG и Samsung, което може да се отрази много негативно на японските компании.

Коментар