DroidCam – превръща смартфона в уеб камера за РС

Софтуерът DroidCam Client прави от всеки Android смартфон безжична уеб камера за компютър

Софтуерът DroidCam прави от всеки Android смартфон безжична уеб камера за компютър

Мобилното приложение DroidCam превръща всеки Android смартфон в безжична уеб камера за използване във видео конференции и чат сесии за разговори с приятели през компютър.

DroidCam Wireless Webcam преодолява неудобството от жичното свързване на уеб камерите към компютрите. Приложението позволява използване на телефона като уеб камера или микрофон за компютъра – връзката може да бъде и безжична, и през кабел.

При безжична връзка, можете да въведете IP на телефона в интерфейса на DroidCam и да го използвате за предаване на аудио и видео към компютъра. Приложението може да създаде огледално видео, така че да виждате всичко, което камерата предава.

Нещо повече, предвидена е възможност за настройване на размера на видеото – от резолюция 320х240 пиксела до 960х720. Програмата включва също няколко опции за контрол на камерата, вкл. увеличаване и намаляване на някои участъци, автоматично фокусиране и превключване на LED светкавицата.

DroidCam позволява използване на смартфона като уеб камера с различни чат приложения като Skype или Yahoo! Messenger. Това е един полезен инструмент, който е много лесен за използване, благодарение на интуитивния си потребителски интерфейс. Приложението се предлага за 8 лв. в онлайн магазина Google Play.

Даунлоуд: DroidCam Wireless Webcam

Коментар