Стив Балмър: Windows да поддържа Android приложения

Бившият директор на Microsoft Стив Балмър, който все още е голям акционер в компанията, е притеснен за бъдещето на смартфоните под Windows. Според него, Microsoft не влага достатъчно ресурси в разработката на външни приложения.

На среща на акционерите, за която съобщава vmpoweruser.com, Стив Балмър е попитал защо все още няма приложение Starbucks за Windows Phone. По неговите думи мобилната платформа на Microsoft трябва да може да изпълнява Android приложения.

Microsoft, по всичко личи, е закрила проекта Astoria, който позволяваше да се пускат всякакви Android приложения на устройства под управление на Windows Phone. Срещата на акционерите не е стигнала до единомислие по въпроса дали екосистемата на Windows се нуждае от поддръжка на Android приложения.

Настоящият CEO на Microsoft Сатя Надела набляга на универсалността на новата операционна система Windows, която дава възможност на едни и същи приложения да работят на различни типове устройства – компютри, таблети и смартфони.

Коментари по темата: „Стив Балмър: Windows да поддържа Android приложения”

добавете коментар...

  1. :o)

    абе, Сатя ****, какво направи в Майкрософт освен съкращения?
    Не че **** от снимката става за нещо повече от подскачане от стола след успешен кош на Лос Анджелис Клипърс…

  2. запознат

    разбиращите вече ползват bluestacks и не чакат M$ да измъдри приложение.

  3. Anonymous

    Не знам защо се правят на луди. Очевидно е, че проблемите са технически.

  4. Saevar

    според мен тая гадостъ има нужда да се закрие и те тва е, ясно е че юникс платформите са по добри та дори М$ ползват за техния облак Азур Линукс… кво има да говорим повече…

Коментар