Телерик ще обучава онлайн по мобилни и уеб приложения

Новите обучения в „Академията на Телерик” включват по няколко курса, чрез които участниците ще придобият търсени в ИТ индустрията умения

Новите обучения в „Академията на Телерик” включват по няколко курса, чрез които участниците ще придобият търсени в ИТ индустрията умения

„Академията на Телерик” обяви онлайн обучения по разработка на мобилни и уеб приложения. Курсовете са безплатни и започват на 8 декември, съобщиха от Telerik, а Progress company.

Предвидени са две онлайн обучения по софтуерни технологии – „Разработка на уеб приложения” и „Разработка на мобилни приложения”. Те са подходящи за софтуерни специалисти с предишен опит, които искат да надградят уменията си с актуални практики и технологии. Участието в курсовете е безплатно с предварителна регистрация.

„В крак със световните тенденции все повече софтуерни компании в България търсят разработчици на приложения с най-новите технологии. С онлайн курсовете в „Академията на Телерик” даваме възможност на програмисти с различен предишен опит да повишат компетенциите си, като съчетават обучението с работата и ежедневните си задачи”, поясни Бойко Яръмов, съосновател на Телерик и ръководител на „Академията на Телерик”.

Двете обучения също са част от последния модул на 14-месечната присъствена програма за софтуерни инженери – „Софтуерна академия на Телерик”. През 2015 г. след 11 месеца и над 15 изпита до него достигнаха близо 30% от приетите в началото 700 курсисти.

Като следваща стъпка всеки курсист избира едно от три направления, в което да се профилира – „Разработка на уеб приложения”, „Разработка на мобилни приложения” или „Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване”.

Новите обучения включват по няколко курса, чрез които участниците ще придобият търсени в ИТ индустрията умения. Според консултантската компания Gartner, до края на 2017 г. търсенето на услуги за разработка на мобилни приложения ще нараства пет пъти по-бързо от капацитета на вътрешните ИТ екипи, които ги предоставят.

Според същия доклад, компаниите ще се натъкнат на проблем с бързото разработване, пускане и поддържане на мобилни приложения, тъй като наемането на разработчици с добри мобилни умения е все по-трудно и скъпо.

Обучението по „Разработка на мобилни приложения” стартира с курс „Приложения за Windows”, в който участниците ще се научат да разработват приложения за Windows 10 и Windows Universal. В направление „Разработка на уеб приложения” курсовете започват със „Създаване на Single-Page приложения с JavaScript”.

Курсистите в Академията на Телерик ще се обучават със собствен темп, като гледат пълните видео записи от провежданите на живо лекции, подготвят домашни, участват в екипни проекти и получават обратна връзка. Всеки курс завършва с практически изпит, който се провежда на място в учебния център на академията в София.

Коментар