Dropbox затваря две свои приложения

Dropbox се избавя от някои приложения, за да се концентрира върху съвместната работа в облачното хранилище

Dropbox се избавя от някои приложения, за да се концентрира върху съвместната работа в облачното хранилище

Ръководството на облачното хранилище Dropbox обяви, че ще затвори две от услугите си – Carousel за работа със снимки и пощенския клиент Mailbox.

Carousel събира снимки и видео, качени в акаунтите на потребителите на Dropbox, и ги организира по време и събитие. Приложението дебютира преди една година във версии за iOS и Android, но на 31 март 2016 г. ще прекрати работата си.

Възможностите на Carousel ще се появят в бъдеще в клиента на самия Dropbox, където се съхраняват и снимките. Приложението беше създадено на базата на разработка на Snapjoy –  стартъп, погълнат от Dropbox преди три години.

Докато Carousel не предизвика особен интерес, ситуацията с Mailbox е по-различна. Когато стартира през 2013 г., около него се вдигна голям шум, а потребителите се наредиха на виртуална опашка, за да го свалят за своите iPhone-и.

Mail също е разработка на външен екип, придобита преди две години от Dropbox. Приложението ще излезе от строя на 26 февруари 2016 г. Всички потребителски данни ще бъдат изтрити от сървърите 30 дни след затваряне на услугата, като това няма да повлияе на съдържанието в Gmail и iCloud.

Dropbox пояснява, че тази стъпка е предприета с цел компанията да се концентрира върху опростяването и разширяването на възможностите за съвместна работа в облачното хранилище. В частност, такива функции вече са реализирани в облачния редактор Paper.

Коментар