Supermicro пусна сървърни платформи за новия Opteron

Supermicro пусна сървърни платформи за новия Opteron
 
Линията A+ дава възможност за изграждане на системи от висок клас
 
18/08/2006
Компанията Supermicro пусна първите си сървърни платформ, оптимизирани за новото поколение процесори AMD Opteron от сериите 8000, 2000 и 1000. На изложението LinuxWorld в Сан Франциско компанията обяви, че вече са достъпни на пазара нейните решения за двуядрени Socket F (1207) системи.
 
Новите сървърни платформи A+ на Supermicro подобряват енергийната ефективност, увеличават производителността и намаляват цената на притежание, посочват от производителя. Те дават на интеграторите на системи възможност да предложат на клиентите сървърни решения от най-висок клас, с архитектура AMD64 и сървърни технологии на иноватор като Supermicro.
 
Socket F платформите идват в шасита 1U и 4U. Като предимства на системно ниво компанията посочва 16-те DIMM цокъла в 1U платформа или 4 процесора в 1U система.
 
Supermicro увеличава производителността на ват чрез комбинация от високоефективно захранване и енергийно-ефективна DDR2 памет. Новите системи предлагат също технология за виртуализация на AMD (AMD-VTM), която оптимизира натоварването на процесора.
 
Дистрибутор на Supermicro у нас е АСБИС България. 

Коментар