Четиридесет студенти започнаха платен стаж в Globul

За пета поредна година, студенти от водещи български висши учебни заведения ще приложат на практика своите знания и умения в рамките на Стажантска програма на GLOBUL, която бе открита днес в централния офис на компанията в София.
Четиридесет студенти или с петима повече от 2007 г. успешно преминаха през предварителната селекция и ще работят в дирекциите „Корпоративен маркетинг”, „Финанси”, „Правни отношения, регулации и връзки с институциите”, „Човешки ресурси и администрация”, „Радио и пренос”, „Комутация и услуги”, „Експлоатация и поддръжка на мрежата”, „Изграждане на мрежата”, „Снабдяване и доставки” и „Грижа за клиента”.
През четириседмичния платен стаж, студентите ще имат възможност да съберат опит и да се изявят в реална работна среда, като изпълняват практически задачи в различни отдели на GLOBUL. Всеки от стажантите ще има личен ръководител, под чието ръководство ще разработи собствен проект, който ще представи в края на своя стаж в компанията.
За петте години от старта на Стажантската програма на GLOBUL тя е обхванала общо 125 студенти, като близо една трета от тях в последствие започват работа в компанията. През 2007 г. стажът на над 90% от участниците е бил удължен в резултат на взаимния интерес на стажантите и компанията.

„За GLOBUL, Стажантската програма е важен инструмент, чрез който подкрепяме българските студенти в избора им на кариера и им даваме възможност да натрупат реален опит от работата в голяма компания. Вярваме, че това е пример за добра практика в сътрудничеството между частния бизнес и висшите учебни заведения и затова ще продължим да развиваме нашата стажантска програма.”, заяви г-жа Соня Славчева, директор „Човешки ресурси и администрация” на GLOBUL при откриването на Стажантска програма 2008.

Коментар