Firefox ще преобразува Flash видео в HTML5 код

Браузърът Firefox ще преобразува автоматично старо Flash съдържание в съвременен HTML5 код

Браузърът Firefox ще преобразува автоматично старо Flash съдържание в съвременен HTML5 код

Mozilla разработва нова версия на браузъра Firefox, която автоматично ще преобразува Adobe Flash видео във формат HTML5.

Новата функционалност ще бъде вградена във версия Firefox 46 – тя ще съдържа код за автоматично преобразуване на стари клипове в YouTube, създадени за възпроизвеждане с плейър Adobe Flash.

Става въпрос за все още срещаното в някои сайтове вложено видео съдържание във формат „embed”, което може да се възпроизвежда само с помощта на Flash. Блоковете „embed” ще се преобразуват „в движение” в съвременен код на база iframe, който показва видео с използване на HTML5 таг „Video” и формат WebM.

Преобразуването ще се прилага само при отсъствие на инсталиран Flash плъгин. Функцията може да се изключва чрез опцията „plugins.rewrite_youtube_embeds” в „about: config”.

Коментари по темата: „Firefox ще преобразува Flash видео в HTML5 код”

добавете коментар...

  1. Юзерчо

    Това не трябва ли да е задължение и функция на самият уеб сървър / уеб сайт?
    Като види сървъра, че няма флаш плъгин да пуска алтернативен HTML5 видео поток.

    Защо трябва да се товари самият Firefox и да се прави тромав?

    Защо трябва да вграждат функции и да натрапват на хората разни сайтове като YouTube и Facebook. Особено за Facebook за хората, които не ползват тази соц. мрежа няма опция при инсталация на Firefox да се избере изрично да не ни пробутват така наречената Facebook интеграция за чат и за следене от Facebook.

Коментар