Google Play с два пъти повече сваляния от App Store

За една година потребителите на Android са свалили 200 милиона приложения от Google Play

За една година потребителите на Android са свалили 200 милиона приложения от Google Play

Потребителите на Android устройства са свалили през миналата година два пъти повече приложения от магазина Google Play отколкото притежателите на iOS устройства от App Store, сочи статистика на анализаторската компанията App Annie.

Според изнесените данни, през 2015 г. са свалени 200 милиона приложения за Android, докато свалянията за iOS възлизат на 100 милиона.

Изследването не отчита алтернативните магазини за Android приложения, които биха добавили още няколко милиона в полза на гугълската платформа.

Докладът на App Annie показва голям ръст на Google Play в развиващите се страни, в частност – Виетнам, Индия, Индонезия, Турция и Мексико. На тези държави се падат почти половината сваляния.

В същото време свалянията от епълския магазин Apple остават почти без промяна в последните години. Но приходите на Google Play са по-малки от тези на App Store.

Apple постига сериозен ръст на приходите от приложения в страни като Китай, САЩ и Япония. Въпреки че постъпленията от Google Play също нарастват, iOS остава платформата, която носи най-много пари на разработчиците на приложения.

Коментари по темата: „Google Play с два пъти повече сваляния от App Store”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Имате грешка, свалянията не са в милиони, а в милиарди.

Коментар