Плъгините за Edge – само от Windows Store

Потребителите на Edge скоро ще могат да инсталират разширения, но само от Windows Store

Потребителите на Edge скоро ще могат да инсталират разширения, но само от Windows Store

Браузърът Microsoft Edge е  зададен по подразбиране в Windows 10, но въпреки това има малък дял – само 2%, като една от причините е липсата на възможност за инсталиране на разширения (плъгини).

Скоро обаче ситуацията може да се подобри. Блогът на Windows съобщава, че поддръжката на разширения е приоритетна задача за разработчиците на Edge. От съображения за сигурност свалянето на плъгини ще става само от Windows Store. Засега не е известно дали от потребителите ще се изисква акаунт за Windows Live.

Възможността за инсталиране на плъгини в Edge ще стане достъпна най-напред за участниците в програмата Windows Insider. На по-късен етап подобна функционалност ще бъде на разположение на всички потребители.

По-рано се появиха информации, че функцията за плъгини в браузъра ще бъде добавена със следващото голямо обновление на Windows 10 – кодът за поддръжка на разширения вече е наличен, но предстоят доработки.

Коментари по темата: „Плъгините за Edge – само от Windows Store”

добавете коментар...

  1. uff

    абсолютно. аз все още мисля, че за Windows най-добрият браузър все още е IE10. не слагам никакви други, никога не ми се замазва. а най-извергнатия е Хром, понеже това нещо изобщо не е направено да работи под Windows„ а да си прави там нещо само, ако може без да е в/у ОС.
    Edge за сега е някаква простотия, без възможност за настройки и персонализиране

  2. Onq

    Аз това недоразумение не го ползвам, не можах да го накарам да прави каквото искам и да го настроя, супер неудобен ми е. Използвам всякакви други браузъри, вкл. и нормалния Интернет експлорър открих и сложих линк на десктопа. Доста се бяха постарали и да го скрият.

  3. Ив

    Нали се вдигаше огромен шум за новите модерни уеб браузъри да работят без никакви плъгини като Adobe Flash, Silverlight, Java и Unity 3D web player.

    Както са тръгнали назад сигурно ще върнат Internet Explorer 6.0 и ActiveX, Basic Scripts и още ретро от преди Win XP.

Коментар