Отличиха енергоспестяващите комутатори D-Link Green Ethernet

След като в началото на тази година енергоспестяващата гама комутатори на D-Link „Green Ethernet” получи първото си сериозно признание в Европа: авторитетна награда за ИТ продукт на годината в Чехия, сега продуктите от тази серия спечелиха и приза „Зелен” Продукт за 2007” на Techworld, Великобритания.
Наградите на Тechworld са едно от най-престижните събития в ИТ календaра. Добре познати на потребители и компании, експертите от Тechworld следят всички новости в ИТ индустрията и дават своето признание за най-добрите и отличили се продукти и технологии в тази сфера.
Анелия Чакърова, мениджър на D-Link България, коментира новината: „Всички в компанията сме изключително щастливи от факта, че Green Ethernet серията ни получава подобно признание. То ни мотивира да продължим да развиваме продукти с грижа за околната среда, които ще позволят на компаниите да провеждат по-ефективно програмите си за социална отговорност и в същото време да редуцират оперативните си разходи.”

През септември 2007 D-Link първа на пазара представи енергоспестяващата си гама D-Link Green Ethernet. Комутаторите на компанията „разпознават” кога свързаното с тях устройство е изключено и привеждат съответния комуникационен порт в режим на готовност (или т.нар. stand by), като по този начин намаляват количеството електроенергия и гарантират до 45% по-ниски разходи за електро консумация.

И докато традиционните комутатори използват пълна мощност за прехвърлянето на данни през Ethernet кабели, независимо от тяхната дължина, Green Ethernet технологията осигурява редуциране на използваната електроенергия и в съответствие с дължината на кабелите, която се отчита автоматично от устройствата на D-Link.

Коментар