Земетресение причини щети за доставчик на Apple

Земетресението в Тайван отне живота на 116 души, разруши сгради и причини щети в заводи за чипове

Земетресението в Тайван отне живота на 116 души, разруши сгради и причини щети в заводи за чипове

Заводите на TSMC, доставчик на мобилни процесори за Apple, са пострадали по-силно отколкото се предполагаше, в резултат на земетресението в Тайван.

TSMC е единственият доставчик на процесори за бъдещия флагман iPhone 7. Компанията призна, че щетите са значително по-големи от първоначалните оценки, съобщи digitimes.com.

На 6 февруари Тайван претърпя земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер, което отне живота на 116 души и причини сериозни щети на сгради и промишлени обекти.

Първоначално TSMC обяви, че доставките на силициеви подложки ще намалеят с 1% през първото тримесечие, в резултат на щетите от земетресението. По-късно обаче компанията уточни, че разрушенията в завода Fab 14 са по-големи, отколкото се предполагаше.

TSMC планираше да приведе в работно състояние 95% от оборудването си за 2-3 дни след земетресението. На практика обаче компанията не смогна да възстанови напълно производството в толкова кратки срокове.

Въпреки това TSMC уверява, че ще изпълни поръчките и набелязаните цели. Компанията очаква консолидирани приходи през първото тримесечие на годината в размер на 5,9-6,0 милиарда долара.

Коментари по темата: „Земетресение причини щети за доставчик на Apple”

добавете коментар...

  1. (c:

    TSMC държат 53.7% от пазара на полупроводници. Мисля, че са достатъчно големи и известни, за да стоят в заглавието с името си, а не като “доставчик на Apple”.

Коментар