HyC Group и Telecinco пускат Формула 1 live по мобилна телевизия

Испанските фенове на Формула 1 могат да гледат състезанията от този сезон в реално време по мобилните си телефони благодарение на HyC – част от групата на Ericsson – в партньорство с Boomerang TV и испанската предавателна мрежа Telenico. Услугата мобилна телевизия беше стартирана през месец май.
В рамките на споразумението, HyC Group, част от групата на Ericsson, доставя цялостна услуга, включваща кодиране, редакция и пренос, което дава възможност на Boomerang TV и Telecinco да предават съзтезанията от Формула 1 на мобилните потребители чрез излъчване в реално време или на запис. HyC осигурява и необходимите услуги по системна интеграция.
Live предаването за потребителите е ключов момент от споразумението. Зрителите могат да се наслаждават на персонализирано покритие и да избират между излъчването в реално време и свалянето на определени моменти от състезанията, които са записани, архивирани, управлявани и публикувани автоматично като част от услугата.
Предавана по първия off-portal в Испания, услугата ще се предлага по време на сезона на Формула 1, до приключването му  в началото на ноември.
Мануел Вилануева, главен мениджър „Съдържание” в Telecinco, казва: „Нуждата на потребителите от мобилна телевизия в реално време нараства паралелно с усъвършенстването на технологията. Благодарение на това споразумение можем да предложим на потребителите обогатено изживяване чрез пресонализирана интерактивна услуга”.
Ингемар Нейв, президент на Ericsson Iberia, казва:”Това споразумение за пускането на Формула 1 по мобилна телевизия маркира една важна стъпка за Ericsson. То затвърждава позицията ни на ключов играч в областта на мултимедиата, подкрепяна от възможностите ни в областта на системната интеграция. То е доказателство за способността ни да предоставяме динамично съдържание и цялостни решения, с помощта на  придобивания като това на HyC Group”.

Коментар