Съдът уважи жалба на Samsung срещу Apple

Съдебната сага между Apple и Samsung продължава вече няколко години

Съдебната сага между Apple и Samsung продължава вече няколко години

Жалбата на Samsung в патентния спор с Apple беше удовлетворена. Два патента на американската компания са признати за недействителни.

Апелативният съд на САЩ отмени тази седмица присъдата на журито в патентния спор между Samsung и Apple, която задължаваше корейската компания да плати на своя конкурент почти 120 млн. долара.

Съдът стигна до извода, че Apple е виновна за нарушаване на един от патентите на Samsung. Според съдията по делото, Samsung не нарушава патент на Apple за „бързи връзки”, а други два патента, описващи функции за деблокиране и автоматично възстановяване в iPhone, се явяват недействителни. Нещо повече, съдът смята, че Apple е виновна за нарушаване на един от патентите на Samsung, предаде Ройтерс. Представители на двете компании все още не са коментирали съдебното решение.

Патентният спор между Apple и Samsung се води от години. През декември 2015 г. Samsung се съгласи да плати на Apple сумата от 548,2 млн. долара, като си запази възможността за обжалване и още същия месец внесе жалба.

Коментар