Модулна Wi-Fi система покрива перфектно дома

С размери 121х121х34 мм, устройствата eero могат да се поместят буквално на всяко място в дома

С размери 121х121х34 мм, устройствата eero могат да се поместят буквално на всяко място в дома

Американска компания предложи първата в света домашна Wi-Fi система, изградена на модулен принцип. Вместо един маршрутизатор решението на eero използва няколко модула, които се свързват автоматично помежду си в клетъчна топология.

Разработчикът твърди, че подобна система осигурява пълно покритие на дома с безжичен сигнал и надеждно свързване към мрежата. Устройствата eero са лесни за инсталиране, а вграденият в тях софтуер се обновява автоматично.

Опитът за свързване на целия дом към интернет с помощта на един маршрутизатор може да се сравни с опита за осветяване на същия този дом с една лампа, казват специалистите. В офисите отдавна се използват системи с много точки за достъп, включени към мрежата по кабел, но в домовете подобен подход е непрактичен и скъп.

Всяко устройство eero поддържа 2x2 MIMO IEEE 802.11a/b/g/n/ac (2,4 и 5 GHz) и Bluetooth Smart Ready, има два порта Gigabit Ethernet и един USB 2.0

Всяко устройство eero поддържа 2×2 MIMO IEEE 802.11a/b/g/n/ac (2,4 и 5 GHz) и Bluetooth Smart Ready, има два порта Gigabit Ethernet и един USB 2.0

Алтернативата е системата на eero. Всяко нейно устройство поддържа безжични комуникации 2×2 MIMO IEEE 802.11a/b/g/n/ac (2,4 и 5 GHz), съответства на спецификацията Bluetooth Smart Ready, има два порта Gigabit Ethernet и един USB 2.0. Управлението се извършва през мобилно устройство, свързано към Bluetooth.

Модулната безжична система eero има неоспорими предимства спрямо традиционните рутери

Модулната безжична система eero има неоспорими предимства спрямо традиционните рутери

Предимства на системата са простата организация на достъп за външни потребители (гости), както и привлекателният външен вид. С размери 121х121х34 мм, устройствата могат да се поместят буквално на всяко място в дома. Цената на един модул eero е 199 долара, а комплект от три броя струва 499 долара.

Коментари по темата: „Модулна Wi-Fi система покрива перфектно дома”

добавете коментар...

  1. B

    Ха ха хаха прав си Иване!!

  2. Иван

    500$?!!!
    Ще си купя 3 ACER рутера с по-добри параметри и ще ги свържа като WDS устройства, за ~300$ максимум! А ако не мога сам – още 50 лева и ще ми го направят които могат.

Коментар