OpenNebula привлича интерес у нас

Съоснователят на OpenNebulba Хайме Мелис проведе практически уъркшоп пред специалисти в София

Съоснователят на OpenNebula Хайме Мелис изнесе практически уъркшоп пред специалисти в София

Платформата за управление на публични и частни облаци OpenNebula привлича сериозен интерес сред специалистите у нас, стана ясно на първата среща на потребителите, която се проведе миналата седмица в София.

Интересът към технологията на OpenNebula расте и в близко бъдеще много български компании ще се възползват от услугата, заяви Боян Иванов, управител на StorPool Storage, която е партньор на OpenNebula.

„Преди една година завършихме интеграцията си с OpenNebula. За кратко време комбинацията от двата продукта успя да привлече редица специалисти и ентусиасти от България и други страни от региона”, допълни той.

OpenNebulа е система с отворен код, предназначена за управление на публични и частни облаци. Тя се ползва от технологични компании като Akamai, Alcatel-Lucent, CentOS, Blackberry, ChinaMobile и др. Особено приложима е за публични облаци от рода на PT Isp, най-големия хостинг на Портулагия.

Предимство на технологията е лесното използване, което я прави предпочитана също така от малки и средни бизнеси. На събитието в София – OpenNebula TechDay – участниците създаваха и управляваха свой собствен облак, а съоснователят на компанията Хайме Мелис проведе практически уъркшоп.

StorPool Storage, технологичният партньор на OpenNebula у нас, е изцяло българска компания, която предлага иновативно сторидж решение за глобалния пазар. Боян Кроснов, технически директор на StorPool, сподели пред участниците в събитието своя опит по оптимизация на виртуални машини с цел увеличаване на производителността.

Коментар