Intel дава 1 милион доброволчески часа

Най-големият производител на процесори, корпорацията Intel, навърши днес 40 години. По повод юбилея, президентът и главен изпълнителен директор на компанията Пол Отелини отправи предизвикателство към служителите да отработят 1 милион доброволчески часа.

Това е продължение на ангажимента на Intel към “корпоративна отговорност” и в частност подобряване на образованието, достъпа до технологии по света и опазване на околната среда.

Само през последното десетилетие Intel инвестира $1 милиард за подобряване на образованието по света и сега инвестира над $100 милиона годишно в тази област.

Основана през 1968 година от Гордън Мур и Робърт Нойс, Intel изобрети микропроцесора и днес постави милиарди транзистори на един чип. Компанията има присъствие в 50 държави по света, чрез близо 300 офиса и съоръжения, като 80% от приходите й идват от страните извън САЩ.

Семейството на Intel включва близо 85 000 служители по цял свят. Компанията вижда своята мисия в “разширяване на границите на иновациите, така че да направи живота на хората по-вълнуващ и удовлетворяващ”.

Коментар