Apple подготвя MacBook Air с процесор Skylake

Очаква се Apple да пусне нови MacBook Air и MacBook Pro компютри с процесори Intel Skylake

Очаква се Apple да пусне нови MacBook Air и MacBook Pro компютри с процесори Intel Skylake

Apple ще пусне на пазара след две седмици нови лаптопи MacBook Air и MacBook Pro с процесори Intel Skylake, твърди CNBeta, но информацията не е потвърдена официално от Купертино.

Актуалните в момента ноутбуци на Apple са вече на една година и се базират на процесори Intel Broadwell. Предполага се, че новите модели MacBook Air ще използват и технология Force Touch, която e вградена в MacBook Pro.

Според слуховете, Apple ще пусне три модела MacBook Air с екрани 12, 13 и 15 инча. Освен това компанията ще обяви нов 4-инчов смартфон iPhone и таблет iPad Pro с диагонал на екрана 9,7 инча.

Коментари по темата: „Apple подготвя MacBook Air с процесор Skylake”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Как обичам да дразня емоционално “интелигентни” графични дизайнерчета ;))
    Пеше, къде ти отиде интелигентността, брадчет? Емоционалната. Нали епълфеновете се славите с нея… Не успяваш да се овладееш, не успяваш да ме засегнеш, а само се пенявиш. Не е ли това достатъчно доказателство за това, че не си прав?
    ;)))))

  2. pesho

    Anonymous, доказа се като пълен идиот. Няма да споря с малоумието ти вече!

  3. Anonymous

    Пеше, братчед, явно си влязъл в някъв филм и не можеш излезеш от него. Говорихме за мобилна производителност и функционалност. Не знам какво ползват графичните дизайнери с които се движиш, но ако ми покажеш повече мибилна производителност от геймърски лаптоп, при това с корава клавиатура и качествен дисплей, евала ти казвам. За какво ми е геймърски лаптоп ако не излизам от вкъщи? На домашната си геймърска система през последните 2 месеца правя само симулации на разни системи, а струва над 4000$. Стила ми на писане не издава яд. По скоро на теб ти се иска да е така. Иазразява досада от нерационалната същност на твърде запалените почитатели на епъл, готови да критикуват и обиждат по един или друг начин всеки рационален почитател на качественото и разумното. Силно ти препоръчвам да преосмислиш живота и съществуването си и да се опиташ да ги сведеш до нещо различно от маркетингово продължения на една уважавана от теб компания. Влизал съм в поне 5 – 6 филнови студия и във всичките машините за филмовите ефекти са под линукс. Само на шефовете комповете са на епъл. За имейли и презентации. Преосмисли си живота. Епъл не е въздуха. И водата не е.

  4. pesho

    Aonymous,

    ти явно си някакъв дебил, братле. Просто от начина ти на писане личи агресия и яд. Огромна чат от познатите ми занимаващи се с програмиране или графичен дизайн, ползват мак. Геймърите дето не излизат от вкъщи и нямат социален живот, предполагам ти си такъв човек, имайки предвид как ревниво защитава геймърските лаптопи, играят на лаптопи за по 3 хиляди лева и се кефят как пускат магии и правят армии. Живей си във виртуалната реалност и се моля някой ден на живо да видиш (пък и дано пипнеш) истинска жена! Дишай спокойно, пий ментов чай и прави йога, че на малоумните ти изказвания, повечето потребители ти се смеят. Пожелавам ти някой ден да порботиш на мак и да прозреш истината.

  5. Anonymous

    Грубо кай 2 на 32. Че и два пъти го постнал… Че и броадкаст адресите смята…

  6. Anonymous

    Епълфеновете взеха вече да пелтечат от нерви. По 2 пъти се повтарят, че се съмняват дали ако го кажат само 1 път някой ще ги забележи. Малко комплексарско май, а? Точно преди да пусна поста вкарах война и мир в екселски файл и беше 1.6 мегабайта. Явно ексел има някаква компресия. Не мислиш ли? Или ИТ от твоя калибър не му се налага да мисли, защото, както и гуруто той не учи ИТ стандарти, той ги създава… А беше спец по екселски файлове… 1 Гб данни… В екселски файл… Колко ли е голям 1 Гб екселски файл? Трябва да питам гуруто, че само той знае… Само неговата камбанария гледа във вярната посока…
    Иди ся рови 1 час в уикито и ми кажи кой ексел каква компресия използва, че аз не мога сам… Нищо не спомена за вратите. Що така? срам ли долавям?

  7. @_@

    Виждам, Анонимен, че математиката не ти е силна страна. Вярно IP-та са грубо 2^32 Дори като изключиш broadcast и служебните обхвати, пак остават поне 2 милиарда адреса. Всеки е 4 байта, това прави грубо 8GB. Компресирани ли ги пишеш в 1GB или?

    Аз съм чувал за подобни чудесии от одитори. Доста неща държат в тези файлове и доста сметки въртят. Дали е ефективно или не, няма значение. Така работят.

    А, ти колко си IT е повече от ясно щом смяташ 1GB за Big Data.

    Аз имах удоволствието да работя в компания, в която само входните ни данни бяха десетки гигабайти, обновявани два пъти на час. Системата имаше анализиращ модул и експорт. Аз отговарях за експорта, който на час генерираше по около 100GB данни и ги засилваше по жицата към клиенти.

    Кажи ми пак колко е голям 1GB файл?

  8. @_@

    Виждам, Анонимен, че математиката не ти е силна страна. Вярно IP-та са грубо 2^32 Дори като изключиш broadcast и служебните обхвати, пак остават поне 2 милиарда адреса. Всеки е 4 байта, това прави грубо 8GB. Компресирани ли ги пишеш в 1GB или?

    Аз съм чувал за подобни чудесии от одитори. Доста неща държат в тези файлове и доста сметки въртят. Дали е ефективно или не, няма значение. Така работят.

    А, ти колко си IT е повече от ясно щом смяташ 1GB за Big Data.

    Аз имах удоволствието да работя в компания, в която само входните ни данни бяха десетки гигабайти, обновявани два пъти на час. Системата имаше анализиращ модул и експорт. Аз отговарях за експорта, който на час генерираше по около 100GB данни и ги засилваше по жицата към клиенти.

    Кажи ми пак колко е голям 1GB файл?

  9. Anonymous

    В 1 Гб екселски файл можеш да събереш всички томове на Война и мир 1000 пъти. Много ми е интересно, каква информация и за какъв период съдържа този файл и какво и правиш на тази информация? Данните на вода и канал за последните 200 години? Или седмичната разпечатка на конекциите на торент маниак със склонност към порнетки? Вземи си наеми свестен ИТ консултант. Явно ти не си ИТ. Биг дата в екселски файл… Това да не е някакво ново епълско нововъведение?
    Бахти, в 1 Гб екселски файл със сигурност ще събереш всички ИП адреси версия 4 няколко пъти…

  10. Anonymous

    За какво ми ги хвалите тея мак буци не мога да разбера. Някой пускал ли е виртуални машини на такова животно? На геймърски лаптоп под убунту пускам 4 уиндос 2012 сървъра, дебиан рутер и 2 центос клиетна и върви без проблем. Като ми го пуснеш това на макбук ела се обади. Казвам ти го, защото имам колеги пробват. Все още… ;))) Дори като махнат графичните среди на 2012 – ките пак е зле ;))) Смятай разлика във възможностите. Отделно и дислпея е по – голям и обикновено е доста качествен. Абе какво пиша, като знам, че не мога да обясня на ИТ спец с 1 гигабайтов екселски файл…

  11. Anonymous

    Екселски файл 1 гигабайт може да събере счетоводната информация на цял Китай за десетилетие. Поименно за всеки китаец. Имаш ли идея колко геймърски лаптопа се продават изобщо? Нямам познат, който да си е купил сам МакБук. Тези които имат са им ги купили служебно. Но всичките ми познати имат поне един геймърски лаптоп в къщата си. Като имаш предвид, че всеки от тях струва между 2 и 5 макбука. В смисъл, не е от липса на пари и от липса на опит с продуктите на епъл. Та за камбанарията, какво казваш, че нещо недоразбрах? ;))
    Ако си ИТ защо работиш с екселски файлове по 1 Г? За първи път чувам, че някой в сектора го прави. Нормалните хора използват бази данни. Ако не си, за какво ми говориш? Мислиш си, че общата култура стига? Или си от онея, креативните, дето бачкат в магазин за кафе и 4.7 инчов телефон им се струваше като врата доскоро? Креативен епълфен с 1 Г екселски файл… Парадокс… Нямате ИТ – та във фирмата ли, какво?

  12. Anonymous

    До анонимния геймър с Ubuntu:

    Един колега по-надолу вече спомена, виждал ли си Excel файлове от по 1GB и нагоре? Защото аз съм работил с такива. Таблици със стотици колони и не знам колко хиляди реда. С бясни формули и какво ли още не. Мога да ти гарантирам, че това няма да го отвориш на таблет.

    Излишно е да мериш от своята камбанария. Apple продават няколко пъти повече MacBook Air, отколкото са продажбите на всички геймърски лаптопи взети заедно. Явно има причина.

  13. Anonymous

    Много ми е интересно, какви възможности на офиса използваш толкова, че се гордееш с тях? Нещо супер, хитро, интелигентно или изобщо нещо забележително, за което който и да е офис пакет няма да ти всърши работа? Външните графични карти за нетбуци за момента може и да имат някакъв смисъл, но аз бих предпочел комбинация от геймърски лаптоп и таблет с клавиатура, примерно под Убунту и двете. Безотказно е и позволява гъвкавост на страхотна цена и със страхотна производителност. За производителността на уиндои десктоп няма нужда да се спори. Общоизвестно е, че не е добра. Чудя се защо още я дъвчете.

  14. (c:

    pesho, недей се изхвърля така. Моят rMBP е първо поколение, от средата на 2012г. Оттогава са минали почти 4 години. Не 6.

    Иначе, съм съгласен с теб. Изкарвам по 12+ часа на ден на тази машина и все още батерията държи между 4-6 часа, според натоварването. Няма нито една преинсталация на OS, само обновяване, въпреки че минавам през всички developer beta версии, които Apple пускат.

    Но, потребителите на Windows са облъчени да вярват, че “компютрите се затлачват” все едно са отходни канали. Затова не им се вярва, че на компютри с “толкова слаби параметри” може да се работи толкова по-лесно и приятно, и да се върши много повече работа 😀

    Пък, аз съм прост програмист (не Web!), колко да си натоварвам машината?!

    Относно глупостите на първия коментиращ, какво да кажа? Малоумие по всички параграфи. Само няколко Android таблета са със смислен процесор. Но, дори най-слабият процесор на Intel е няколко пъти по-мощен от най-мощния процесор в Андроид устройство. БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.

    Слаб му бил Intel Core i5, но чудесно си върши работата на ARM от преди 5 години? Или някой си мисли, че топ процесорите на Qualcomm и Samsung отиват в таблети за 60лв?

    Та, очевидно е, че просто си налива омраза. Ей така, да не се чувства прецакан 😀

  15. Станислав

    Ми най-малкото офиса за мак е с доста повече възможности от този на андроидчето, и това че ще работи 10 пъти по-бързо. Нелепо е да се коментира даже…

  16. pesho

    ползвам macbook pro retina display от 6 години. Никога не забива, адски бърз, достатъчен за всичко освен за рендериране на тежки файлове и игри изискващи графична мощ. Но все пак човек обикновено си изкарва парите с такава машина, не я ползва за игра и губене на време. Не случайно си има геймърски лаптопи. А сега и с едно такова устройство като външна графична карта, просто идеално! Наистина са скъпи, но са адски надеждни.

  17. Anonymous

    Всъщност, е олигофренско. Ако проследиш писанията на mhm под различните статии, ще стане ясно, че Mac не е пипал. Гледа едни чисълца и проектира мизерните си преживявания с Windows върху сравнително слабия хардуер на Mac.

    Само, че аз лично съм виждал как на MacBook Air един приятел си редактира 1GB Excel файл без никакви ядове. Същият тоя файл едвам се отваряше и беше почти невъзможно да бъде редактиран на уж далеч по-мощен Thinkpad с Windows (MS Office и в двата случая). Т.е. дори приложния софтуер на Майкрософт работи по-добре на не-Windows машини, правете си изводите.

  18. sda

    *неудобно

  19. sda

    кое му е олигофренското, станиславе?
    човека си изказва мнение без никакво хейтърско писане и използване на неприлични думи от рода на “олигофренско” спрямо въпросната марка… ти какво убидно намери в коментара!?

  20. Станислав

    Че са им наценени някои от лаптопите и особено Air е така, ама по-олигофренско изказване не можа ли да направиш mhm ?

  21. mhm

    Орязани процесори с ниско потребление на електроенергия, липса на видеокарта – не ставащи за нищо лаптопи. Е, за интернет и писане на документи стават и до там. Същото, което ще ти свърши и всеки таблет за 50-60лв.

Коментар