Стабилен Edge с разширения излиза през юни

Браузърът Edge най-сетне ще се сдобие с възможност за разширения - този месец с предварителна версия на Windows 10, а през юни - със стабилна

Браузърът Edge най-сетне ще се сдобие с възможност за разширения – този месец с предварителна версия на Windows 10, а през юни – със стабилна

Предварителна версия на операционната система Windows 10, очаквана по-късно този месец, ще донесе очакваната поддръжка на разширения за браузъра Edge, съобщи WinBeta.com.

Edge e браузър по подразбиране в Windows 10. Очакваше се приложението да се сдобие с възможност за разширения още през ноември миналата година, но Microsoft отложи въвеждането на подобна функционалност.

Съвременните браузъри вече се превръщат в подобие на операционни системи, възможностите на които могат да се разширяват с допълнителни модули. Трудно е един браузър да бъде конкурентен без поддръжка на разширения – неслучайно делът на Edge все още e пренебрежимо малък.

Този месец подобна функционалност ще стане достъпна за Edge, но с предварителна версия на Windows 10. Стабилна версия на Edge с възможност за разширения ще излезе с обновлението Windows 10 Redstone, което се очаква през юни т.г. – така разработчиците ще имат три месеца да подготвят свои разширения за Edge.

Коментар